Дейности
×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/events2010/vkusna

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images//events2010/vkusna

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

“Да се храним разумно!” - никога не е твърде рано да се научим или твърде късно за промяна

_dsc0354-big

Заповядайте на 3 декември 2010 от 12,30 ч. в залата на Регионална Библиотека "Захари Княжески".

 

 

Европейския информационен център Европа Директно – Стара Загора организира съвместно с РИОКОЗ – Стара Загора кампания за здравословно хранене под наслов „Вкусната дружина”.

През цялата тази седмица и в края на миналата в различни училища от Стара Загора децата се включиха с презентации, информационни табла, песни и други инициативи, обединени около идеята за здравословното хранене и борбата срещу затлъстяването.

На 3 декември от 12:30 в Регионалната библиотека „Захари Княжески” ще се проведе своеобразен финал на кампанията в Стара Загора. В рамките на един час ученици от Начално училище „Димитър Благоев”, Второ основно училище „Петко Славейков”, СОУ „Железник” и СОУ „Иван Вазов” ще представят на своите връстници тяхното разбиране за здравословното хранене. Европа Директно и РИОКОЗ са подготвили изненади за всички млади участници.

Същевременно кампанията „Вкусната дружина” ще посети и големите градове от Област Стара Загора – Казанлък, Чирпан, Раднево, както и Николаево. Това ще се случи до края на следващата седмица, когато ще приключи съвместната обиколка на Европа Директно – Стара Загора и РИОКОЗ – Стара Загора.

Всяко дете – участник или зрител – ще получи брошура, отпечатана от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора и съдържаща най-важната информация за здравословния начин на живот. Тя е изготвена от Европейската Комисия, която е инициатор на кампанията „Вкусната дружина” във всички държави от Европейския съюз.

Ако не сте сигурни коя храна е полезна за вас или просто имате нужда някой да ви го припомни, героите от Вкусната дружина ще ви покажат как да направите разумен избор. Здравословното хранене е забавно с Вкусната дружина!

Защо това има значение?
ЕС ви помага да консумирате вкусни плодове и зеленчуци и да пиете прясно мляко, защото, ако се храните разумно в ранна възраст, вие ще продължите да го правите и занапред. Време е за действия, тъй като все повече деца страдат от наднормено тегло. Наднорменото тегло може да де отрази зле на вашето здраве - здравословното хранене ще ви спести много проблеми в бъдеще.
Разработена от звеното на ЕС, отговарящо за земеделието и разпространени чрез Европейски информационен център „Европа Директно”, кампанията цели да обогати знанията на децата. Героите от Вкусната дружина ще ви насочват по пътя към по-здравословен начин на живот.
Ако се чувствате добре и следите какво ядете, като правите разумен избор и знаете кое какво представлява, вие ще работите по-добре. Ще чувствате все по-малко умора и преситеност, защото вашите енергийни нива често зависят от това какво ядете.

drujina
Ето защо - присъединете се към Вкусната дружина, тъй като тя ще ви предоставя информацията, от която се нуждаете, за да направите правилен избор за здравословен живот.

Хапни с нея, пийни с нея, играй с нея!

За повече информация

title-bg

{gallery}/events2010/vkusna{/gallery} 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news