Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Евродепутат Илиана Иванова посрещна младежи от Казанлък в Европейския парламент

evropeiski-parlament-nagradeniНа 28, 29 и 30 октомври 2010 г. победителите от конкурса за детска рисунка ”Моето европейско гражданство” посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на Евродепутат Илиана Иванова.

 

 

Посещението беше с цел запознаване на младите хора с работата на една от основните  институции на ЕС и като награда за младите художници, взели участие в конкурса, организиран от Европейски информационен център „Европа директно” Стара Загора, общински офис Казанлък през м.май 2010 година. Най-силни бяха впечатленията на младежите от посещението на Европарламента, където българският представител в дирекцията за организиране на посешения, г-н Томов им разказа как работи тази европейска институция. научете повече за "Лицата на Европейския парламент 2009-2011".


Младите творци от Казанлък бяха посрещнати лично от Евродепутат Илиана Иванова, която им разказа за своята работа и им показа предназначението на различни зали в сградата. Илиана Иванова е избрана за евродепутат на изборите на 7 юни 2009 г. Нейните ангажименти и отговорности са свързани предимно с комисиите, в които участва - тя е член на Комисията по бюджетен контрол и на Комисиято по вътрешен пазар и защита на потребителите, заместник – председател на Специалната комисия по финансовата, икономическата и социалната криза, заместник- член на Комисията по икономически и парични въпроси и заместник председател на Делегацията на ЕП за връзки с Китай.


На втория ден от престоя си в Брюксел, децата посетиха различни културно-исторически забележителности на белгийската столица, сред които Кралският музей на изящните изкуства, Музея на шоколада, забележителния Гранд плас и др.


На специално организирана пресконференция на 1 ноември, участниците разказаха пред местните медии своите впечатления от вълнуващото пътуване. Цялостното впечатление бе от задоволство от перфектната организация по време на престоя и от сърдечното посрещане от Евродепутат Илиана Иванова.

 

 


 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news