Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Наградените в конкурс заминават на посещение в Европейския парламент

5Конкурсът „Моето европейско гражданство” бе съвместна инициатива на Община Казанлък и Европа директно - Стара Загора, общински офис Казанлък, посветена на Деня на Европа. Той бе обявен на 29 март от Члена на Европейския парламент г-жа Илиана Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център”Европа директно” в Казанлък. Евродепутатът изнесе пред младите хора и жители на община Казанлък лекция на тема” Европейското гражданство- права и отговорности”. Инициативата е част от работната програма и Календар 2010 на Европейски информационен център.

В конкурса  участваха 62  рисунки на деца от 6 до 18 годишна възраст от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” и Професионалната гимазия по лека промишленост и туризъм, както и школите по изобразително изкуство в гр.Казанлък: „Живопис” към Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски” с ръководител Галя Иванова, „Артлиния” с ръководител Ваня Запрянова, ателие „Пъстроцвет” към читалище „Жар” с ръководител Катя Зографова, „Емануил Манолов” към читалище „Искра” с ръководител Цветана Вит- кова  и ателие „Репин” с ръководител Цветан Банчев.
Детските творбите бяха гледани и оценявани от професионално жури в състав: Христо Генев, директор на Художествената галерия в гр. Казанлък и от г-жа Лиляна Петрова, уредник в изложбената дала на ул. Искра.

Бяха раздадени много награди на младите казанлъшки творци. Най-приятната изненада за отличените в първи и втори места поднесе Евродепутат Илиана Иванова, която ги покани да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Посещението на Европейския парламент ще се осъществи  на 28, 29 и 30 октомври 2010 г.

За Брюксел ще пътува група от 12 души: Кирил Кацаров и Ивелин Ненов  от  школата „Артлиния”, Кирил и Ивелин ще бъдат придружавани от майките си, Станислава Янкова и Ваня Запрянова, защото са сред най-малките участници. Ивелин и Кирил са ученици в ОУ ”Георги Кирков”; Адриана Велкова - победител от ІІ възрастова група, тя е представител на школата към  ОДК „СВ.Иван Рилски” и учи в ПМГ”Н.Обрешков”, тя също ще бъде придружавана от своята майка- г-жа Веселина Талева-Велкова; третата възрастова група е представена от Теодор Христов и Пламена Георгиева, ученици в НГПИД”Акад.Дечко Узунов”,и Светлозара Метларова- школа”Артлиния”,тя е ученичка в Гимназията с преподаване на чужди езици”Ромен Ролан”; Антоанета Костова - школата към  ОДК „СВ.Иван Рилски” , тя е ученичка в ПМГ „Н.Обрешков”.


В групата има и представител на местните медии – Иван Бонев, който също получи покана от Евродепутата да посети ЕП. Благодарение на него ще получите богат снимков и видеоматериал от престоя на групата в Брюксел.


Ръководител на групата е Диана Петрова, координатор на Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора, общински офис Казанлък.
По програма, групата ще посети ЕП на 28 октомври, където ще има възможността да се за познае с работата на депутатите, включително ще влязат в залата, където се провеждат работните заседания на евродепутатите. Същия ден е предвидена среща-дискусия с  български евродепутати. На 29 октомври ще имат възможност да се запознаят с най-интересните културно-исторически забалежителности на Брюксел. На 30 октомври групата ще се прибере в гр. Казанлък.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news