Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Евродепутатът Илиана Иванова откри EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA

euroweek_header

На 2 октомври 2010 година евродепутатът Илиана Иванова откри EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA.

В 11.00 часа в драматичния театър на града бе даден старт на евроседмицата. Организатор и домакин на събитието е Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” – Стара Загора.

Европейски информационен център „Европа Директно” осигури отпечатването на сборник с традиционни национални разкази с името „Европейски приказки под липите”. Всеки участник ще отнесе със себе си малък спомен за една чудесна седмица в Стара Загора през октомври.

Историята на евроседмицата започва с подписването на договора от Маастрихт през 1992 и представлява среща между ученици и преподаватели, първоначално от малка група училища. Постепенно се разпространява в ЕС, а Белгия е първата страна в която се провежда. От тогава до днес тя се провежда всяка година в първата седмица на месец октомври, с различна страна домакин, като през годините претърпява трансформации заради увеличаващият се брой страни членки на ЕС.

Главната цел на eвроседмицата е младите хора да усетят на практика духът на обединена Европа, дебати
райки и работейки заедно по въпроси свързани с ЕС. Учениците и преподавателите имат възможността да общуват, да се запознаят с образователните системи на различните участници, да се докоснат до културните щрихи на различните страни членки на ЕС. По време на тази седмица, учениците се приемат от семейства, и по този начин, опознават ежедневието и обичаите на другите страни. Създават се приятелства, които са толкова силни, че обикновено, траят години, и прерастват в гостувания през ваканциите.

Основното ударение се поставя върху учениците работещи съвместно по проект. Другите елементи са представяне на страните на участниците, показване на традиционни танци, и приготвяне на традиционни ястия. Учениците спортуват заедно, дебатират по теми от Европейския съюз и участват в занятия. Разбира се, има социални събирания и прощално парти. По този начин на учениците и преподавателите се дава възможност да се забавляват, да повишат знанията си за другите страни, и да задълбочат съзнанието си за собствената си култура.

Повече за събитието на: http://loveliv.ning.com/

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news